6/11/12

La cuina Caixer


Dijous 15 de novembre, organitzat per Amics de la Unesco de Barcelona i dins el cicle Els dijous culturals, tindrà lloc la conferència: "Cuina: la cuina Casher":
Coneixerem les normes de caire dietètic derivades dels llibres del Levític i del Deuteronomi de la Torà, que sorgeixen per motius diversos: des dels filosòfics i rituals, a les pràctiques culturals i higièniques.  
La paraula caixer significa “apte per al consum”, segons les normes de l’halakhà o llei jueva. Aquestes normes alimentàries pròpies del poble jueu no són preceptes obsolets o passats de moda, sinó que són un dels pilars fonamentals del judaisme.  
Enumerarem quins aliments són caixer. Explicarem la manera de netejar, preparar, cuinar i servir els aliments permesos. Parlarem de com preparar la carn per al consum. De la impossibilitat de barrejar productes càrnics amb làctics. Coneixerem, també, de l’elaboració del vi i altres begudes alcohòliques. 

Moriah Ferrús
Hora: 19:15 h
LLoc: Carrer Mallorca, 207 - Pral, 08036 Barcelona

Seguidors