21/1/10

Homenatge al Tsahal i a les víctimes de Haití


Ni l'Antoni Bassas ni la TV3 han fet esment de la brillant tasca que estan duent a terme els soldats del Home Front Command de l'IDF salvant vides a Haití. Molt bé. Ha hagut de ser la CNN (!) ―rebatejada en cercles neocons com la Communist Network News― la què ha hagut de reconèixer en primera persona la vergonya que suposa per als nordamericans que l'Exèrcit d'Israel disposi de millors equips i hagin de dur els seus pacients a l'Hospital de Camp del Tsahal. Però aquest article no està destinat a palesar el sectarisme i fàstic que ens provoca a tots la manipulació informativa ―ja sigui per acció o omissió― de la televisió de la Komintern, o sigui “la seva”; ans al contrari, és un homenatge al Tsahal i la seva tasca exemplar a Haití. Deixarem, per tant, que els badocs segueixin engruixint les arques de quanta ONG arribista aparegui ara expressant solidaritat (ai la banca que contenta està aquests dies cobrant comissions!) o enviant SMS a no sé quina televisió on qui només guanya és el quart poder, les companyies telefòniques o el mateix Zapatero amb el 16% de l'IVA. Nois, mentrestant, el Tsahal va per feina!

Tan sols 4 dies després de l'infern provocat pel terratrèmol l'IDF ja estava instal·lat a Haití amb la primera unitat de reservistes (Home Front Command) que hi ha enviat. N'estan preparant a hores d'ara una segona, vist l'abast del terratrèmol i els efectes que ha provocat (tot i que les intencions eren d'estar-s'hi dues setmanes només). Els israelians han enviat a Haití 220 persones, entre les que s’inclouen 40 metges i 25 infermeres, així com personal de primers auxilis i farmàcia. També s’han desplaçat 30 soldats de la IDF Search and Rescue Unit, per a rescatar persones en casos de terratrèmols i catàstrofes naturals, que compten amb material de tota mena i amb una unitat K-9 amb gossos especialment ensinistrats per a la recerca d’éssers humans soterrats. També hi ha presents unitats d'intel·ligència militar, logístiques i un departament de comunicacions que ja disposava de telèfon i d'internet el primer dia, per anar informant al món via Flickr, Youtube, Blog i Twitter del què allí s'hi succeia en una excel·lent manera d'aplicació de la comunicació social 2.0 .
L'Hospital de Camp israelià instal·lat sobre un camp de futbol prop de l'aeroport de Port-Au-Prince és a hores d'ara el millor que hi ha a Haití. La premsa internacional l'ha qualificat com “el Rolls Royce” de la medicina. Allà s'hi compta amb màquines i tecnologia que no disposen ni els propis nordamericans. De fet, a dia d'avui, 383 persones han estat tractades a l'Hospital hebreu, entre elles, dotzenes de nens ferits. S'han salvat 140 vides humanes en intervencions quirúrgiques força delicades. Més de 60 pacients segueixen tractament en els diversos departaments de l'Hospital. Ahir mateix, dos nens rescatats per un equip nordamericà després d'estar atrapats sota la runa 7 dies foren portats pels marines nordamericans a l'Hospital de l'IDF per a ésser tractats. I és que la feina dels jueus a Haití sobrepassa els criteris del què hom considera l'excel·lència. I això té recompensa, esclar: dels 7 nens nascuts ja al departament de Ginecologia de l'Hospital, el primer, i en senyal d'agraïment de la mare envers els soldats israelians, l'ha anomenat “Israel”.
Encabat, darrera d'un panorama de tanta desolació Déu també deixa espai per als miracles. Ens ho explica el coronel Dedi Simji, Sots-Comandant de la delegació d'ajuda israeliana a Haití, l'esforç principal de l'hospital aixecat aquí per la Comandància Mèdica que fa miracles: “les forces de rescat van ajudar avui a un equip de Rússia en el rescat de dues dones que estaven semienterrada entre la runa per una setmana i seguim donant tots els serveis que l'hospital pot donar ".
Això no ho veureu mai a TV3, doncs trencarien el marc mental que han creat amb el Tsahal, i l'IDF, pesi a Pepe Garriga, o a la Rosa Cullell, ajuda a salvar vides i portar-ne de noves al món no a matar-ne. I és clar, qui salva una vida, salva el món.

Rubèn Novoa i Arranz

Seguidors