10/2/10

COMUNICAT DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA D'AMICS D'ISRAEL

Des de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI) defensem el dret a la llibertat d'expressió de Rubèn Novoa i Arranz, que arran d'un escrit mostrant una opinió personal a Twitter ha generat unes informacions fora de context que han aparegut aquesta setmana en alguns mitjans digitals. Aquests, escudant-se en calúmnies i injúries, pretenen menystenir el seu dret a l'honor i mirar d'aturar la seva activitat pública en defensa dels valors democràtics al Pròxim Orient.

Des de l'ACAI volem recordar la nostra acta fundacional i la nostra raó de ser, que entre d'altres, és la d'oposar-se a totes aquelles càrregues d'agressivitat contra Israel, els jueus en general i els catalans que en som solidaris. En aquest sentit, trobem totalment forassenyades les reaccions dutes a terme pel senyor Saül Gordillo, que des de la seva posició de director d'una agència de notícies pública hauria d'abstenir-se d'emetre opinions i judicis on s'insulta el senyor Novoa i se l'apunta com ell mateix ja ha denunciat en seu judicial a rebre amenaces que poden afectar a la seva integritat personal i llibertat de moviment.

Així mateix també volem condemnar l'actuació del sr. Joan Puig Cordon, editor del diari digital Directe!cat on s'han publicat informacions no contrastades i que falten a la veritat sobre el sr. Novoa i Arranz.

Barcelona, 10 de febrer de 2010

Seguidors