5/3/12

... amb el Professor Ilan Chet


El professor Ilan Chet amb en Toni Florido, president de l'ACAI
Dins el cicle de sopars-col·loqui que l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI) promou entre els seus associats, recentment vàrem gaudir d'un nou convidat, el Professor Ilan Chet, Secretari General Adjunt de la Unió per a la Mediterrània (UpM) a càrrec de l’Educació Superior i la Recerca, així com antic Vicepresident de Recerca i Desenvolupament de la Universitat Hebrea de Jerusalem (1992-2001), i  President de l'Institut Weizmann de Ciència d'Israel (2001-2006).

Després d'una breu introducció per part de Toni Florido, President de l'ACAI, el Professor Chet va començar el seu discurs explicant als socis assistents que la missió del Secretariat de la Unió per la Mediterrània és la d’“identificar, promoure i garantir la coordinació de projectes per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans de la Mediterrània”. Així mateix, va exposar la seva estructura organitzativa i va detallar alguns dels projectes impulsats pel departament que ell encapçala.

Tot seguit, com a expresident de l’Institut Weizman de Ciència, el Professor Chet va donar una visió general sobre els resultats exitosos de la recerca científica israeliana,  especialment en el camp de l’experimentació agrícola. Aquests, va dir “es basen en l’eficaç relació que s’estableix entre les universitats i les empreses industrials i es manifesten en un gran nombre de patents registrades”

Finalment, el Professor Chet, professor de Microbiologia de la Facultat d’Agricultura de la Universitat Hebrea de Jerusalem, va mencionar algunes de les virtuts de la enginyeria genètica i va argumentar la importància del control biològic de les malalties de les plantes sostenint que “l’ús de microorganismes favorables al mediambient redueix la necessitat d’emprar pesticides”.  

En acabar la seva intervenció, es va obrir un molt interessant torn de preguntes entre els associats i amics assistents al sopar.



Seguidors