28/5/12

La justícia francesa condemna la campanya de Boicot, Desinversió i Sanció contra Israel


La Cour de Cassation de Bordeus, mitjançant sentència del 22 de maig d'enguany, ha condemnat una militant de la campanya pro Boicot, Desinversió i Sanció contra Israel, Sakina Arnaud, per actes discriminatoris contra els ciutadans israelians pel sol fet de ser-ne.

A la República francesa actua des de fa anys un organisme que planteja accions judicials contra persones i entitats els actes dels quals inciten al racisme contra els jueus i el boicot a Israel: Le Bureau National de Vigilance Contre l'Antisemitisme (BNVCA). Des de fa més d'una dècada, a França hom percep l'ascens d'una nova judeofòbia, pretesament d'esquerres i solidària amb la causa palestina, que marxa en paral·lel amb l'emergència del jihadisme autòcton que ha fet eclosió brutalment amb l'assasinat de quatre jueus a una escola de Tolosa de Llenguadoc, ara fa tres mesos.

Durant el mandat del president Sarkozy l'actuació governamental front al racisme antijueu i la predicació de l'odi sota l'aparença religiosa ha estat oscil·lant i dubitativa. Només ha recuperat la determinació per fer respectar els valors republicans a la fase terminal del seu mandat interdint l'entrada a territori francès a imams saudís d'allò més integrista. L'accés a la presidència de la República ha estat rebut amb esperança per la comunitat jueva francesa, sobretot quan François Hollande ha fet públic el nomenament com a ministre de l'interior del català Manuel Valls, un home que ha demostrat saber com defensar la llibertat i un amic sincer d'Israel.

Aqueix pronunciament jurisprudencial té gran importància atès que consolida la doctrina que interpreta els actes de discriminació contra productes i persones pel sol fet d'ésser israelianes com a fets delictius. Però encara és més significatiu el capteniment contrari als boicotejadors antiisraelians que s'exterioritza cada cop més fermament entre els intel·lectuals demòcrates francesos, com per exemple aqueixos professors de la universitat Paris VIII-Saint Denis que el van fer públic mitjançant un article a Le  Monde, el proppassat 17 de febrer. França està passant un moment crític a tots els nivells, i el ressorgiment d’ideologies totalitàries que rehabiliten la col·laboració francesa amb el nazisme alhora que neguen l'holocaust contra els jueus europeus és un perill que cal evitar no solament des del poder polític sinó des de la societat mateixa.

A Catalunya, l'antisionisme nostrat campa per lliure enmig de la deorientació de les principals forces polítiques. És per això que les notícies sobre les sentències judicials franceses contra els boicotejadors d'Israel tenen el valor d'un precedent, cas que s'hagi d'arribar a portar davant els tribunals els qui promouen actes de racisme antijueu al nostre país. De retruc, encara pren més volada el manifest que un grapat de catalans, bascos i gallecs demòcrates vam signar ara fa un any a favor de la pau i contra el boicot a Israel.

Seguidors