21/6/12

Viatgem amb...

Eduard Bernadich, pel desert amb bicicleta:


La bicicletada al Nègueb durant una setmaneta de l’octubre del 2010 va ser espectacular però també molt dura, per culpa de la calorada (s’arribà a 42 graus a l’ombra).

La ruta des de la Mar Roja fins la Mar Morta va tindre nombrosos punts sensacionals: els fons marins d’Eilat amb peixos de mil colors, les mines de coure prop de Timna, el tastet de social-sionisme a Qeturà, el Canyon i les ruïnes nabatees d’Avdat , la vall del Zin, els íbex  (una mena d’isard foll del desert) de Mitzpe Ramon, els cràters Gran i Ramon, el coll de l’Aqrabim, les formacions salines de la Mar Morta i la fortalesa de Massada.

El viatge també va constar de visions dalinianes: les vaques del kibbutz Yotvata  (molt productives) i les vinyes dels altells del Nègueb central (el vi no està gens malament).


Un consell, si algú vol pedalar pel sud d’Israel millor anar-hi entre mitjans de novembre i abril,  a menys que vulgueu patir un bon tortell... fins i tot va faltar aigua, “maim” en hebreu. En qualsevol cas, un gran viatge.







Seguidors