8/5/13

COMUNICAT PÚBLIC DE LES COMUNITATS I ENTITATS JUEVES DE CATALUNYA SOBRE LA BANALITZACIÓ DE LA SHOA I LA UTILITZACIÓ DELS TERMES “NAZI” I “NAZISME”.


Les comunitats i entitats jueves de Catalunya no podem callar ni passar de llarg davant de l’ús absolutament irresponsable i partidista que determinats mitjans de comunicació així com alguns polítics i líders d’opinió, estan fent aquests dies dels termes “nazi” i “nazisme”.
Lamentablement, veiem com la generalització d’aquests termes i la seva utilització pública com a insult fàcil i recurrent per desqualificar als adversaris polítics, els banalitza i buida de contingut. La discrepància política i la confrontació d’idees, fonamentals en democràcia,  no poden avalar ni propiciar el menyspreu del que va significar el nazisme per Europa. Aquesta es una frontera que una societat democràtica no pot creuar, ni ara ni mai.
Apel·lem al sentit de la responsabilitat d’aquells que tenen accés a una tribuna pública i els hi demanem que reflexionin sobre el perill de trivialitzar la càrrega ideològica del nazisme i  de les seves conseqüències pel poble jueu i per a  tota la humanitat.
Per tot això, una vegada més, demanem que s’aprovi  amb urgència una reforma del Codi Penal, congruent amb la declaració contra el racisme, la xenofòbia i l’antisemitisme de la Unió Europea, que prohibeixi  enèrgica  i inequívocament  el negacionisme i la banalització de l’holocaust, protegint així el record i la dignitat de totes les víctimes del nazisme.
Barcelona, 6 maig de 2013

Comunitat Jueva Bet Shalom de Catalunya
Comunitat Jueva Atid de Catalunya
B’nai Brith Nahmanides de Barcelona
Fundació Baruj Spinoza
Associació de Relacions Culturals Catalunya Israel 
Associació Catalana d’Amics d’Israel 

Seguidors