29/10/13

Creació d'una xarxa de calls a Catalunya

Ca la Garsa, al bell mig del call jueu de Tarragona. Podria tractar-se de l'antiga sinagoga.

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest mes d'octubre, per unanimitat, la proposta per a la creació d’una xarxa de calls a Catalunya.  Glòria Renom, diputada de CiU i proposant de la mesura, assegura que la xarxa permetrà l’elaboració d’una història del singular judaisme català ben documentada i de gran abast.


Aquesta xarxa serà el punt de partença per a realitzar estudis que permetin una visió global del judaisme català. La mesura inclou un catàleg exhaustiu del patrimoni, la creació de rutes culturals i turístiques i la recreació històrica dels calls.

També es proposa utilitzar les noves tecnologies per accedir a la documentació dels arxius digitalment per tal de fer arribar una informació sempre actualitzada, acurada i atractiva a un turisme d'alt nivell.

Finalment, la proposta de resolució aprovada demana considerar la possibilitat d’impartir aquesta temàtica a les escoles i als instituts mitjançant la introducció del judaisme català en els programes d’història de Catalunya i que aquest coneixement afavoreixi l’obertura i l’establiment de llaços culturals i també empresarials, entre d’altres.

Des de l'ACAI ens felicitem per aquesta iniciativa aprovada pel Parlament de Catalunya i desitgem que amb aquest acord poguem recuperar el patrimoni català jueu i fer unadigna difusió de les nostres pròpies arrels.

Seguidors