19/11/13

La metàfora d'Israel a l'obra de Salvador Espriu

La comunitat jueva convoca a una reflexió sobre Espriu i Israel


En el marc de les activitats de l'Any Espriu, la comunitat jueva a Catalunya convoca a dos diàlegs de reflexió sobre la metàfora d'Israel a l'obra de Salvador Espriu.

Amb el rerefons de l’Holocaust i la Segona Guerra, i consternat pel setge cultural i polític que viu Catalunya a mans d’un franquisme encara falangista i molt marcat per l’antisemitisme del nacional-catolicisme, Espriu edifica la seva obra sobre la metàfora d’Israel.

Sota la coordinació d'en Sam Abrams, poetes com Carles Duarte i Manuel Forcano, l'escriptor Vicenç Villatoro i estudiosos de l'obra d'Espriu com Rosa Maria Delor i Ramon Balasch desgranaran la necessitat artística d'Espriu d'emparar-la a la seva obra poètica, teatral, narrativa i assagística.

L’Any Espriu no es pot tancar sense una reflexió sobre aquest fet cabdal en l’obra del nostre poeta. Un fet que continua transcendint a les noves generacions. 

La metàfora d’Israel a l’obra de Salvador Espriu

Dos diàlegs, Barcelona i Sant Cugat

Barcelona, 27 de novembre, 19 h
Palau de la Virreina (La Rambla, 99 - 08001 Barcelona)
Ponents: Rosa Maria Delor i Carles Duarte

Sant Cugat, 17 de desembre, 20 h
Casa de Cultura (C. Castellví, s/n - 08172 Sant Cugat del Vallès)
Ponents: Ramon Balasch, Manuel Forcano i Vicenç Villatoro

Moderador diàlegs: D. Sam Abrams

Aquest cicle l’organitza la Comunitat Israelita de Barcelona amb la col·laboració de la Federació de Comunitats Jueves d’Espanya, el Col·legi HaTikva, l’Institut de Cultura de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Cugat.


Seguidors