29/7/14

Als amics d'Israel, unes consideracions


Cadascú té un determinat concepte d'amistat, per peculiar que sigui. Amb tot, sembla que hi ha uns requisits bàsics. Un amic espera el teu suport en temps difícils, no retrets ni crítiques poc fonamentades. No es tracta de justificar sempre i per tot Israel. Es tracta de fer la crítica pertinent, informada i quan toca. D'entrada, quan un amic es baralla no adoptes una posició equidistant perquè no hi ha equidistància possible entre Israel i Hamàs, entre un Estat democràtic i una organització islamofeixista considerada terrorista per molts països decents. 
Un amic que es baralla té la presumpció de veracitat en el seu posicionament. Com a mínim, li apliques la presumpció d'innocència. 

Quan un amic es baralla no intervens en la baralla agafant-lo pels braços impedint que es defensi, i vas cridant "separeu-los". 
En el cas d'avui de la Guerra de Gaza, un amic d'Israel no compra acríticament el relat de l'enemic. No reprodueix com un lloro acusacions no demostrades. I no diu mentides que el fan entrar en contradicció. 
Els amics d'Israel volen que el debat sigui rigorós i que Israel no sigui tractat amb una doble mesura.
Els amics d'Israel, si no entenen un borrall d'afers militars ni estratègics, no mostren la seva ignorància sense complexos. El llençament de míssils no se soluciona amb cúpules de ferro, només. I els túnels exigeixen implicació terrestre.

ACAI

Seguidors