18/10/15

Manifest per la pau i la solidaritat amb Israel



Manifest per la pau i la solidaritat amb Israel, de la comunitat jueva catalana i les entitats d'amistat amb Israel:

"Unes breus paraules: 

Ens trobem ací reunits per a manifestar la nostra solidaritat amb a l’Estat d’Israel i amb tots els seus residents enfront de l’onada d’atemptats terroristes que estan patint. Reprovem, de la mateixa forma, la degradant incitació a l’odi, així com la cobertura mediàtica imperant, la qual equipara víctimes amb agressors, i la seva complicitat a l'encobrir la veritat.

Què podem oferir en aquest despertar del terror? Què podem fer quan l’odi colpeja i l’aversió ens rodeja? Què cal fer quan la veu de la raó se substitueix pel clamor de la ràbia, quan tota esperança de futur sembla perduda i el món que ens envolta es torna fosc?

Això és el que sent i es pregunta Israel aquests dies. Existeixen paraules que ens poden ajudar en aquests dies neguitosos per convertir la foscor en llum? És aquí on una veu sorgeix amb força des de l’inconscient del col·lectiu del nostre poble, clamant: Som Am Israel.

Som descendents d’Abraham, d’Isaac i de Jacob. Jacob, el que mai va viure en pau, el que va convertir la por i la soledat en una visió celestial. Aquell que va crear esperança enlloc de desesperació, que malgrat els seus neguits i les seves pèrdues, no va parar de lluitar contra la història i el seu destí.

Som descendents d’un poble que van intentar destruir grans imperis i que sobrevisqué. Un poble, lamentablement, odiat per molts, que no va contestar l’odi amb més odi. Un poble que rebutja la foscor per encendre una petita llum. Una llum que convertim en eterna. Testimoniatge del poder de la vida i la força de l’amor.

Es nostre l’extraordinari repte de mantenir viu, generació rere generació, l’esperit dels nostres avantpassats. De saber carregar amb el dolor, de conèixer la por i rebutjar la intimidació. De respondre l’odi amb la consciència i l'esperança en la humanitat.

Perquè, a la fi, són aquestes les majors conquestes del norte esperit per a refer-nos i ressorgir en cada etapa de la historia.

La por és real i el dolor profund en aquests dies. La fe que va guiar els nostres avantpassats ens seguirà guiant als nostres dies fins que puguem aconseguir la pau, l’última de les benedictinos.

Siguem forts, recolzem-nos els uns en els altres, fins que la ciutat que guarda en la seva arrel la paraula "shalom", es torni en un veritable lloc de pau; ja que aquesta sempre superarà la guerra, i l’amor al odi.

Am Israel Jai."

Barcelona, 18 d'octubre de 2015




Seguidors