25/5/16

COMUNICAT DE L’ASSOCIACIÓ CATALANA D’AMICS D’ISRAEL

L’ACAI se solidaritza amb el representant de la comunitat jueva de Barcelona i rebutja i condemna les declaracions de caràcter judeòfob del diputat de la CUP Benet Salellas al Parlament de Catalunya.

Barcelona, 25 de maig de 2016

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel expressa la seva més càlida solidaritat amb Uriel Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona, institució catalana centenària que representa bona part de la comunitat jueva del país, alhora que expressa el més rotund rebuig i condemna per les declaracions del diputat de la CUP Benet Salellas sobre la compareixença del representant de la comunitat jueva catalana el passat 12 de maig a la Comissió d'Acció Exterior de la Cambra.

Les acusacions del senyor Salellas titllant el senyor Benguigui de ‘botxí’ i ‘agent exterior’ són pròpies de la pitjor tradició antisemita, i demostren una inacceptable manca de respecte per a tota la comunitat jueva catalana. No podem entendre que aquestes manifestacions es puguin fer impunement, i molt menys al parlament i per un dels seus representants.

El president de la CIB, Uriel Benguigui, no és un agent exterior, i molt menys un botxí, sinó un ciutadà català que representa els ciutadans jueus de Catalunya i que mereix un respecte com a persona i com a representant d’un col•lectiu ciutadà. Els insults efectuats pel diputat Salellas, així com el menyspreu explicitat per tots els diputats de la CUP negant-se a escoltar un jueu al parlament, mereixen la reprovació de tots els grups polítics i dels representants institucionals.

Per això, des de l’ACAI exigim al senyor diputat Benet Salellas una rectificació immediata i una disculpa pública adreçada al president de la CIB, Uriel Benguigui, i a la comunitat jueva catalana, així com també demanem un posicionament del Parlament de Catalunya rebutjant l’antisemitisme i la intimidació efectuats al seu si contra la comunitat jueva i el seu representant, tal com diu l’Art. 40.8 de l’Estatut de Catalunya, que insta els poders públics a promoure l’eradicació del racisme, de l’antisemitisme, de la xenofòbia i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.

Associació Catalana d’Amics d’Israel

Seguidors