16/6/10
Jo vull un Rummikub!
A tots els activistes del mocador al coll que estigueu temptats de comprar el Rummi solidari: els xinesos utilitzen materials tòxics, no us poséssiu les peces a la boca.
La cooperativa Abacus ja ha claudicat a la dictadura del políticament hipòcrita, del pensament únic implantat pels feixistes propalestins i dels simpatitzants de règims tant democràtics com l’iranià, el veneçolà o el xinès que és el que ara ens ocupa.
Abacus venia fins ara una joguina fabricada a Israel, concretament el Rummikub. Quim Sicília, responsable de l’àrea de participació de la cooperativa ho ha justificat dient que “observem el que succeeix i hem de ser sensibles amb les situacions socials”. Per això ha decidit no vendre més Rummikubs; això si, després d’esgotar-ne les existències i vendre a partir d’ara una imitació fabricada a la Xina anomenada Rummi. Em pregunto si Abacus aprofitarà l’avinentesa per fer el seu negoci particular; tinguem en compte el cost de fabricació d’una joguina a la Xina i comparem-la amb la d’un país civilitzat. Baixaran el preu del Rummi, o el vendran a preu de Rummikub?
Pel què sembla, aquest tal Sicília està molt sensibilitzat amb els pobres palestins indefensos, amb els habitants de la franja de Gaza que es moren de gana per culpa del bloqueig que els aplica el diabòlic estat d’Israel. Però en canvi no deu estar preocupat per la misèria que la que es veuen sotmesos els xinesos amb la dictadura comunista que pateixen, Ni tampoc el deu amoïnar gaire que hi hagi milions d’infants esclavitzats en fàbriques, nens de deu, d’onze, de dotze anys que treballen de sol a sol a la construcció o fabricant joguines per dos euros al dia.
El Rummi està fabricat a la provincia de Zhejiang, on es concentren milers de fàbriques de joguines que contracten, o que esclavitzen, per ser exactes, nenes de quinze anys.
Quanta hipocresia i quanta misèria moral ha demostrat Abacus boicotejant un estat democràtic, endut per les mentides que s’escampen gratuïtament pels mitjans, i en canvi no condemna una dictadura que esclavitza nens. Això ho haurien de tenir en compte tots els pares que van a l’Abacus a comprar joguines pels seus fills; aquesta cooperativa ampara i fa negoci amb un estat infanticida.
Una reflexió final per tots els activistes del mocador al coll que estigueu temptats de comprar el Rummi solidari: els xinesos utilitzen materials tòxics, no us poséssiu les peces a la boca.
Mercè Escarrà i Caudet
Etiquetesopinió